1Betaling
Hos oss velger du selv hvordan du skal betale dine innkjøp. Du kan velge mellom følgende betalingsalternativ:
Fakturabetaling
Velger du å betale mot faktura gjelder følgende betalingsvilkår:
10 dager netto, kun 45.- fakturagebyr.
Det vil bli foretatt en kredittsjekk, og personnummer må oppgis.
Ved beløp over 100.000.- forutsettes det innbetaling av 50% av totalbeløpet ved bestilling av varer.
Ved forsinket betaling tilkommer rente samt lovpålagte avgifter. Vi gjør sedvanlig kredittsøk/ -opplysning, derfor trenger vi et korrekt personnummer, alternativt organisasjonsnummer.
Opplysningene vil kun bli benyttet av Uteplassen.no AS og samarbeidende finansieringsinstanser.
Kortbetaling
I vår nettbutikk kan du betale med VISA, Mastercard og Eurocard. Dine opplysninger behandles konfidensielt og ingen uvedkommende kan noen gang se dine kortopplysninger.
Gjør slik:
Velg kort
Fyll inn kortnummer og gyldighetsdato
Fyll inn CVC-kode
En kontroll gjøres for å sikre at kortopplysningene stemmer og at det finnes betalingsmidler tilgjengelige på konto. Pengene reserveres på din konto direkte i kjøpstidspunktet, og kommer til å registreres normalt 1 til 2 arbeidsdager senere. Dette gjelder også ved lengre leveransetider. Eventuell tilbakebetaling (varen slutt på lager, åpent kjøp eller reklamasjon) skjer gjennom innsetting på ditt kort. Tilbakebetaling skjer kun noen dager etter at du kontakter oss angående dette.
Delbetaling med Klarna
På uteplassen.no kan du betale med Klarna, på produkter over 75000,- må du betale med kort.
2Levering
Transport / levering / leveringstidspunkt / kontroll av leveranse / lossing
Vi forutsetter at ordinær utkjøringsbil kommer frem til leveranseadressen.
Store vinterhager og andre kolli med lengde over 4 meter, som f.eks. takplater, kan noen ganger ikke lastes av med jekketralle. I disse tilfellene begrenser vi leveringen til å gjelde nærmeste sted varen kan lastes av med truck. Eventuell utkjøring med kranbil må bekostes av kunden. Be om informasjon.
Vi angir eller lover aldri et eksakt leveringstidspunkt for en vare. Vi kan oppgi antatt leveringstid, og det vil være riktig i de fleste tilfeller. Vi lever imidlertid i en verden hvor uforutsette ting skjer, og da kan dessverre forsinkelser oppstå. Dette er viktig å være klar over for eksempel når du bestiller håndverkere for å montere noe.
Leveringstider
Ved hvert produkt finner du leveranse informasjon og antatt leveransetid. Dersom du bestiller flere produkter er det produktet med lengst leveringstid som vil styre leveransen.
I henhold til angrerettloven skal kunden i kjøpsøyeblikket informeres om maksimal leveringstid fra bestilling er registrert. Kjøpsøyeblikket defineres i Uteplassen.no som når en bestilling med tilhørende betaling er godkjent fra Uteplassen.no. Dette fordi nettsiden ikke angir leveransestatus basert på alle postnummer i Norge, selv om kunden har lagt inn sin adresse i bestillingen. Når bestillingen er godkjent (1-3 virkedager) vil det gå ut en ordrebekreftelse til kunden som angir maksimal leveringstid.
3Montering
Våre hagestuer i limtre kan enkelt monteres av kunden selv. Alle våre hagestuer i limtre kommer ferdig til montering. Limtreet er ferdig kappet og utfrest. I bunnen av hver stolpe er det boret inn en senterbolt og en pute av PVC ligger også på under stolpen ved levering.Alle glassfelt og profiler kommer ferdig kappet. Skruer følger også med. Takpakkene er tilpasset den enkelte hagestue og alt av festemateriell medfølger sammen med en bruksanvisning.
Uteplassen.no AS har også egne montører og vi monterer i Østfold og omegn. Rundt om i Norge har vi også sertifiserte montører hvis våre kunder trenger hjelp.
4Hva er forskjellen på hagestue og vinterhage
Forskjellen på en vinterhage og en hagestue går primært på isolasjonsgraden på konstruksjonen, og isolasjonsevnene i profil og glass som brukes i vegger og tak.
En vinterhage er en forlengelse av innearealet i huset. Altså et fullisolert rom.
Vinterhagen er ofte en konstruksjon der glass er en stor del av materialet i tak og vegger. Hovedpoenget med en vinterhage er at man uansett vær, året rundt kan nyte et lunt rom og samtidig få følelsen av været/utsikten utenfor huset. I vinterhagen har man ofte møbler som gir et lunt inneklima med mye tepper og puter. Varme i gulvet eller et ildsted i nærheten brukes ofte.
Vinterhagen kan også brukes for å definere en egen avdeling av huset. Eksempelvis spisestuen eller finstuen plasseres i vinterhagen.
Det er flere måter man kan lage seg en vinterhage på. Med reisverk i isolerte aluminiumsprofiler med glass i vegger og tak skapes et rom med mye lys. Gjennom glasset kommer også mye varme fra solen. Vinterhager bygges også i treverk som et mer tradisjonelt reisverk til hus. Da brukes ofte overlys lik Velux el. vinduer i taket og store glassflater i veggene. Ofte er det eksisterende hus som bestemmer hva som passer inn av konstruksjon til vinterhagen.
En hagestue er et rom på utsiden av huskroppen. Den er som oftest veggmontert, men har ikke samme isolasjonsgrad som innvendig i huset.
Hagestuen er ment som et lunt rom ute på terrassen eller balkongen. Den brukes som oftest for å forlenge utesesongen mot terrasse og hage.
Med det norske klimaet kommer mye vær og vind, og hagestuen skjermer utemøbler og pyntegjenstander mot dette.
Det finnes mange måter å bygge en hagestue.
Et reisverk i limtre med kanalplast i taket og faste eller skyvbare glassfelt med 1 lags glass i vegger er det som er aller mest vanlig. Man får da et rom der lyset slipper inn i både tak og vegger. Tak og vegger skaper et rom der luften står stille og solen er med på å varme opp rommet.
Det finnes også mulighet for å sette inn tak og dør/vinduer som har en noe bedre isolasjonsverdi. Man har da et rom man kan varme opp og bruke store deler av året.
5Kan jeg montere hagestuen selv?
Våre hagestuer i limtre kan enkelt monteres av kunden selv. Alle våre hagestuer i limtre kommer ferdig til montering. Limtreet er ferdig kappet og utfrest. I bunnen av hver stolpe er det boret inn en senterbolt og en pute av PVC ligger også på under stolpen ved levering. Alle glassfelt og profiler kommer ferdig kappet. Skruer følger også med. Takpakkene er tilpasset den enkelte hagestue og alt av festemateriell medfølger sammen med en bruksanvisning.
Uteplassen.no AS tilbud også monteringshjelp via en av våre tekniske selgere i butikk.
Rundt om i Norge har vi også sertifiserte montører hvis våre kunder trenger hjelp.
6Hva er riktigstørrelse?
Grunnflaten eller arealet av en hagestue eller vinterhage kan variere fra prosjekt til prosjekt. Mye avhenger av hvordan man ønsker å bruke hagestuen eller vinterhagen. Tenk på hvordan møbler plasseres og om man trenger ytterligere plass. Vi leverer hagestuer av alle størrelser, men de starter ofte på 10-12m2 og øker i areal. Felles for de fleste av våre kunder er at de sammen med Uteplassen.no går igjennom brukstid og bruksområde. Ut i fra kundens ønsker og mål på hus og terrasse veileder vi kundene til den optimale løsningen for deres prosjekt.
7Hvilket underlag er best å bygge på?
Grunnarbeidet før man skal bygge en hagestue eller vinterhage varierer i forhold til det sluttresultatet man ønsker.
Ved isolerte løsninger må man tilse et skikkelig isolert fundament, gjerne med innlagt varme.
Ved uisolerte hagestuer kan en enkel platting være nok.
Men det er uansett viktig at man vet hvor platting/terrasse er fundamentert. Vekten av hagestuen fordeles ned i stolpene, og det er her viktig å tilse forskriftsmessig fundamentering. Tenker man ikke på dette kan man oppleve nedsenk ved stolper og konstruksjonen vil således bli ut av vater. Dette kan medføre problemer for skyvedører eller faste glassfelt
8Må jeg ha byggetillatelse når jeg skal bygge?
Dette kan du bygge uten å søke
Garasjen kan være inntil 50 kvadratmeter. Dette gjelder både bruksareal (BRA) og bebygd areal (BYA)
Det må være minimum 1,0 meter fra garasjen til nabogrensen, og minimum 1,0 meter til huset eller annen bygning på tomten din
Garasjen kan ikke ha kjeller
Garasjen kan bare ha en etasje, men kan ha et mindre oppbevaringsloft
Maksimal mønehøyde er 4,0 meter
Maksimal gesimshøyde er 3,0 meter
For å finne riktig høyde på møne og gesims, må du regne ut ferdig planert gjennomsnittsnivå i terrenget rundt garasjen. Dette kan du finne hjelp til i kapittel 4 i veilederen Grad av utnytting
Finn ut hvor mye du kan bygge på eiendommen din med kalkulatoren Hvor stort kan du bygge?
Før du bygger
Finn ut hva du har lov til å bygge på eiendommen. Bestill et situasjonskart for eiendommen din, og sett deg inn i reguleringsplanen for eiendommen. Situasjonskart og reguleringsplan kan du skaffe fra kommunen og finnes ofte på kommunens nettsider.
Snakk med naboen. Selv om du ikke må sende ut nabovarsel, kan det være smart å informere naboen om byggingen.
Pass på at du ikke bygger over vann- og avløpsrør
Finn ut hvor mye og hvor stort du har lov til å bygge på tomten din. Dette kalles utnyttingsgrad eller grad av utnytting.
Finn ut om du trenger tillatelser fra andre myndigheter før du starter byggingen. Sjekk vegloven, jernbaneloven og annet regelverk slik at du bygger lovlig i forhold til vei, avkjørsel, jernbane og lignende.
Tilbygg til huset
Tilbygg til huset kan vere på inntil 15 kvadratmeter. Det må stå på bakken, eller være understøtta, og det må være 4 meter frå tilbygget til nabogrensa.
Tilbygg til garasjen
Tilbygg til garasjen din kan være på inntil 15 kvadratmeter, så lenge det står minst 1 meter frå nabogrensa. Pass på at garasjen og tilbygget til sammen ikke blir større enn 50 kvadratmeter.
Med veivisaren Bygg uten å søke kan du finne ut hva du kan sette opp utan å søke kommunen.
Dette kan du ikkje bruke tilbygget til utan å søke
Du kan ikkje sove i eller bu i tilbygget. Det betyr at det ikkje kan innehelde kjøkken, stue, soverom eller våtrom
Du kan heller ikkje bruke det til verkstad, kontor eller atelier
Dette må du undersøke før du starter å bygge
Finn ut kva du har lov til å bygge på eigedommen. Bestill eit situasjonskart for eigedommen din, og set deg inn i reguleringsplanen for eigedommen
Situasjonskart og reguleringsplan kan du få frå kommunen og finst ofte på kommunens nettsider
Finn ut kor mykje og kor stort du har lov til å bygge på tomta di. Dette kallast utnyttingsgrad eller grad av utnytting. Bruk vegvisaren Hvor stort kan du bygge.
Finn ut om du treng løyve frå andre myndigheiter før du starter bygginga. Sjekk veglova, jernbanelova og anna regelverk slik at du bygg lovleg i forhold til vei, avkjørsel, jernbane og liknande.
Slepp du på søke? Snakk likevel med naboen. Sjølv om du ikkje må sende ut nabovarsel, kan det vere smart å informere naboen om bygginga
Pass på at du ikkje bygg over vann- og avløpsrør
Når tilbygget er ferdig
Meld frå til kommunen når tilbygget er ferdig, slik at det blir tegna inn i kommunens kartdata.
VEIVISER FOR OM DU MÅ SØKE ELLER IKKE
http://byggutenasoke.dibk.no/#/start
9Reklamasjon
Uteplassen.no behandler alle henvendelser på en seriøs måte. Vi setter pris på at du som kunde henvender deg snarest mulig til oss, hvis det er snakk om en reklamasjon. For øvrig henviser vi til Forbrukerkjøpsloven og de rettigheter og plikter kunder og Uteplassen.no har i henhold til denne.
Må sjekkes av kunden ved mottak av varer
Selger garanterer at varen ved utlevering skal være uskadd og uten produksjonsfeil. Ved eventuelle synlige skader på emballasjen ved levering (Transport/levering/leveringstidspunkt/kontroll av leveranse/lossing), må dette anmerkes på fraktbrevet som dere blir bedt om å signere. Mangler som viser seg senere, må meldes til selger så fort som mulig, og senest innen 1 måned.
Ved eventuelle mangler, er selger kun forpliktet til erstatningslevering av de deler som er defekte eller mangler. Selger fraskriver seg ethvert ansvar for indirekte tap som kjøper måtte få som følge av forsinket leveranse eller feil på varen.